GDG DevFest 2019 – Konya

Yapay zeka konusunda ezberleri bozmak ve olaylara farklı açılardan da bakabilmemizi sağlamak adına çıktığım mini serüvende bu kez de yolum Konya’ya düştü.

GDG DevFest 2019 serisinin ilk ayağı bu yıl Konya’daydı. Tabi ki konuşmacı olma şansını kaçırmadım.

İzlenim ve deneyimlerimi kısaca paylaşacağım bir post olsun. Hem de blogda bir izi kalsın gayesindeyim.

İlk olarak, uzun zamandır gerek konuşmacı gerek katılımcı olarak yer aldığım pek çok etkinlikten çok daha verimli ve besleyiciydi. Katılımcılardan konuşmacılara ve organizasyona kadar hepsi, özellikle Yapay Zeka gibi bir konuda işin felsefesinden bahsedecek olan benim gibi bir konuşmacının hayal edebileceği en ideal kitleydi diyebilirim.

Belediyenin ve organizasyon ekibinin ne kadar ilgili ve özverili çalıştığını etkinliğin her anında hissettim. Eminim dahil olan herkes benimle aynı fikirdedir. Hele ki Konya Bilim Merkezi‘nin imkanları… Ben size bir görsel bırakayım, gerisini siz tahayyül edin.

Katılımcıların yaklaşımları karşısında diyebileceğim, katılımcıların gerçekten ilgili olan ve etkinliğin hakkını vermeye gelen kişilerden oluştuğu her hallerinden belliydi.

Kendi sunumum özelinde hem değerlendirme hem de öz-eleştiri yapacak olursam; Yapay Zeka’nın Temelleri konusu bir teknoloji ya da yöntem aktarımından çok işin felsefesine, nelerin doğru ve yanlış algılandığı ve uygulandığına değinen biraz da sitem barındıran bir konu benim için.

Sunum boyunca hem sözlükten bilgileri taşımak ve tartışmak, hem güncel problemlere ve YZ ile çözümlerine değinmek, hem de yapay zeka girişimciliği özelinde deneyim paylaşımlarında bulunmak üzerine bir üçgen kurarak dinleyenleri sıkmadan kafalarını da çok fazla yakmadan makineyi biraz yağlamaya çalışıyorum diyelim. Dilerim amacına ulaşıyordur.

Etkinlikte emeği geçen başta sevgili Merve Dündar ve Dilan Balcı‘ya, devamında tüm GDG Konya ekibine gönülden teşekkürler.

Sunumu merak edenler, @gdgkonya twitter hesabı üzerinden ekibe mesaj atarak sadece benim değil, bildiğim kadarıyla etkinlikte yapılmış olan tüm sunumlara erişebilirler.

Sorular ve yorumlar için yine twitter üzerinden bana ulaşabilir ya da bu post’a yorum bırakabilirsiniz.

Bir başka etkinlikte yine kafaları yakmak dileğiyle…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *